BAŞARIYA ENGEL YOK

04 Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Düzce Üniversitesi Gölyaka Meslek Yüksekokulu ve Sanat Tasarım Müzik Bölümü’nün birlikte düzenlemiş olduğu “Başarıya Engel Yok” etkinliği 3 Aralık Salı günü Gölyaka Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Programa Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım Fakültesi Müzik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Bahadır ÇOKAMAY, müzik bölümü öğrencileri Ahizer Özbek, Alihan Sallı, Tolga Kendüzler, Mert Karaboya ve okulumuz öğrencisi Berkay ÇOLAK katıldı. Söyleşi ve müzik dinletisi şeklinde gerçekleşen programda, engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmak için nelere dikkat etmemiz gerektiğine dikkat çekildi. Görme engellilerin müzik ile ilgili içeriklere ulaşımını kolaylaştıran engelsiznota.org projesinin amacını ve gelişim aşamasını anlatan Tolga Kendüzler, projelerinin daha geniş kitlelere ulaşabilmeleri için hala devam etmekte olduğundan bahsetti.

DÜTEFT (Düzce Üniversitesi Toplumsal Eşitlik ve Farkındalık Topluluğu) üyesi olan Ahizer Özbek "Engelli öğrencilere ders çalıştırmak isteyen var mı?" paylaşımı ile başlayan sosyal medya hareketinin gelişim sürecini ve onlar için yapabileceklerimizi anlattı. Katkı sağlamak isteyen herkese topluluklarının kucak açtığını söyledi.

Program sonunda gerçekleştirilen müzik dinletisi ardından katılımcılara Gölyaka Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Nejla Özmen Tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.