Türkiye Turizm Zirvesi ve Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansı

29 Kas

Türkiye'nin turizm eğitiminde önde gelen üniversiteleri, mezun dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklaşa düzenleyeceği Türkiye Turizm Zirvesi 2-5 Nisan 2020 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirilecektir. Bu etkinlikte ülkemizin turizm politikalarına yön verecek panel ve çalıştaylar ile uluslararası akademik turizm kongresi gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda bu etkinlik sektör temsilcileri, mezunlar ve akademisyenlerin buluşmasına ev sahipliği yapacaktır. Zirve kapsamında “Daha iyi bir dünya için Turizm” temasıyla düzenlenecek Kıtalararası Turizm Yönetimi Konferansının - (International Conference on Managing Tourism across Continents – Tourism for a better World), dünyanın en büyük turizm kongresi haline getirilmesi amaçlanmaktadır. Konferansta, dünyanın farklı bölgelerinden akademisyenler ve profesyoneller bir araya getirilecek ve çok kültürlü bilimsel ortamda katılımcılar arasında turizm ve ilgili tüm alanlarında var olan yeni eğilimler ve gelişmeler tartışılacaktır. Konferansın diğer bir amacı da sorumlu turizm gelişimi ile sürdürülebilir bir çevreye katkıda bulunmak ve barışçıl uluslararası ilişkiler oluşturmaya katkıda bulunmaktır. Konferans, aşağıda belirtilen konu başlıkları ile bildiri kabulüne başlamıştır:

Turizm İşletmeciliği/ Yönetimi/ Pazarlaması

Turizm Ekonomisi

Turizm ve Çevre/ Sürdürülebilirlik / Eko-Turizm

Turizm ve Antropoloji

Turizm Mimarisi

Turizm ve Sosyoloji/ Kültür / Kültürel Miras / Tarih

Turizm ve Teknoloji / E-Turizm / Dijital Turizm

Turizm ve Ürün Farklılaştırması / Alternatif Turizm

Turizm ve Arkeoloji

Turizm Coğrafyası

Turizm ve Ağırlama

Turizm ve Ulaşım

Turizm ve Yiyecek-İçecek

Destinasyon Yönetimi

Turist Rehberliği Konferans ile ilgili ayrıntılı bilgiler https://mtcon.org sitesinde yer almaktadır.

2-5 Nisan 2020 Antalya