AZAMİ SÜREYİ DOLDURAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA

11 Şub

2017-2018 eğitim öğretim yılı sonu itibari ile azami öğrenim süresi dolan ön lisans programlarında kayıtlı öğrencilere 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince 2 (iki) ek sınav hakkı verilmiştir. Yapılan ek sınavlar sonucunda 3 (üç) dönem hakkı elde eden öğrencilerin 2019-2020 eğitim öğretim güz yarıyılı sonu itibariyle dönem hakları sona ermiştir.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde; ek sınavlar sonucunda dönem hakkı sona eren öğrencilere, 2547 sayılı kanunun 44/c maddesince o dönemin sonunda 2 (iki) ek sınav hakkı daha verilmesi gerektiği anlaşılmıştır.

24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak sınavlar sonunda başarısız ders sayısını 1 (bir) derse düşürene "sınırsız sınav hakkı" verilecek, Başarısız derslerinin tümünü başaranların mezuniyet hakkı verilecek, verilen sınav hakları sonucu 1'den fazla başarısız dersi bulunanların kayıtları silinecektir.

Azami süre sonu ek sınav başvuru dilekçesi için TIKLAYINIZ.